Functiile si nevoile Ficatului, Seful de Stat Major

In medicina Chineza, Ficatul este supranumit: Generalul sau Seful Statului Major pentru ca el este sediul obiectivelor tale. La nivelul acestui organ intern cresc visele. Sa cunosti functiile si nevoile ficatului este primul pas atunci cand vrei sa-ti atingi obiectivele.

 Te-ai gandit vreodata ca Ficatul tau lucreaza 24 din 24 toata viata ta? 80-90 de ani, Ficatul tau, zi noapte, vara iarna, tot timpul, el lucreaza pentru tine. Unde ai mai intalnit tu atata fidelitate si dedicare din partea cuiva pentru tine?

  Te-ai gandit vreodata la cati factori toxici iti expui ficatul zi de zi?

 

Sa zicem ca nu ai stiut mare lucru despre el, pana acum. In vremurile moderne, accelerate, cui ii mai trebuie sa cunoasca despre functiile si nevoile ficatului? Desi pe la Anatomie in clasa a VII-a ai invatat cate ceva, apoi prin a XI-a, iar unele. Da, pe bune, acum, cat iti mai aduci aminte despre ce ai invatat? Pe internet cauta doar cei care deja si-au busit acest organ vital, sunt disperati sa afle cum sa-si rezolve problema, poate chiar un transplant…. De obicei cred ca ai cauta orice altceva si nu sa vezi cum functioneaza ficatul tau, cum poti sa-l ajuti…

Cam cat stii tu despre functiile si nevoile ficatului tau, la  fel si marea majoritate a oamenilor.

”Ce treaba am eu cu ficatul asta”… poate iti spui…

Ei uite ca ai pentru ca el implineste peste 500 de functii in corpul tau.

500!!!

 Aceste functii sunt in primul rand legate de digestie, reproducere, imunitate, detoxifiere (in sensul ca retine toate toxinele, chimicalele, substantele nocive din medicamentele inghitite), etc. De starea de functionare a Ficatului depinde cum lucreaza inima, sistemul circulator, organele digestive, rinichii, creierul, sistemul limfatic si multe altele.

Am sa-ti povestesc un pic despre el: Ficatul tau.

In Engleza i se spune Liver si in romana numele lui este tot asa, legat de A Fi, A TRAI. Existenta ta depinde de cat de bine functioneaza ficatul tau. De fapt el, Ficatul, te tine in viata pentru ca tine in control aceste peste 500 de misiuni. Daca de cap si de inima, mai stii, despre Ficat, mai putin. El este asa, ca Cenusareasa. Discret, smerit, lucreaza cat 500 si nu striga nicioadata. Doar cauta mereu solutii sa te tina in functiune.

Ficatul filtreaza sangele continuu, retine toxinele si mai ales retine eritrocitele moarte si fierul din acestea, bilirubina, pe care-o alege sa fie redata organismului pentru noi eritrocite. Economie microcosmica :).

Ficatul este ca o uzina atat de complexa, incat omul nu poate s-o creeze.

De starea Ficatului tau depinde cat de mult vei trai si cat de bine vei trai.

Cand Ficatul trebuie sa faca fata la prea multe toxine, nu mai produce  destula bila si atunci nu mai asimilezi grasimile, apar afectiunile gastrice, stare de oboseala si lipsa de energie, dureri de stomac sau in partea dreapta a abdomenului.

Cum stii ca Ficatul tau nu mai poate de incarcat ce e?

Gazele si balonarea spun ca ai toxine acumulate in Ficat.

Colesterolul marit, pete, alunite, negi sunt un semn ca Ficatul deja sufera.

Petele maronii la radacina firului de par.

Daca vrei sa afli mai multe despre cum poti sa-ti ajuti ficatul prin ceea ce mananci, sa-l ajuti si pe el sa functioneze bine, ca sa castigi ani buni de viata…te invit sa citesti in continuare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *