Hormonii fericirii

Hormonii Fericirii!!… Iuhuuu!!!!…și deja simt cum în mine strălucesc mii de sori…densitatea e prea mare așa că trimit și la voi, dragii mei prieteni!!! Vă trimit această stare minunată de fericire pe care o trăim atunci când in noi dansează Serotonina, Oxitocina, Dopamina, Endorfinele…mai și ceva Adrenalină. Când intră pe ring și GABA (acidul y-aminobutiric)…gata, dansul este la scară cosmică iar Fericirea, izvoare… valuri, valuri se revarsă în și din ființa noastră!!!

Serotonina – este eliberată în circuitul sanguin de fiecare dată când ne simțim importanți și apreciați. Suntem frumoși, unici și foarte importanți în acest Univers!! Și pentru mine sunteți foarte speciali!! Buna dispoziție, veselia, sunt la noi acasă. Celebrăm viața!!! Suntem poporul cu cel mai înalt simț al umorului!!!

 

Oxitocina – apare cu fiecare gest plin de afecțiune pe care-l oferim chiar și unui fulg de nea. Cuvintele blânde care aduc mângâiere sufletului și odihna minții, deschid poarta oxitocinei. Îmbrățișarea, auto îmbrățișarea, mângâierea, atingerea, masajul, conexiunile, ne inundă cu cantități mari de oxitocină, hormon al dragostei!!

 

Dopamina – este cea care ajustează mereu starea noastră de spirit. Dopamina este produsa ori de câte ori ne planificăm acțiunile și ne atingem obiectivele. Euforia succesului s-o trăim cât mai des din micile victorii zilnice. Soare și Mișcare!!! Conștientizarea fiecărei reușite, chiar și când am deschis ochii dimineața…este o mare victorie!! Cât suntem încă vii, să ne permitem să fim generoși cu noi înșine, să celebrăm viața în fiecare secundă. Recunoștință!!!

 

Endorfinele –  pregătite mereu să intervină atunci când alunecam ușor sau brusc în suferință. Ele năvălesc în ființa noastră pentru a reduce stresul provocat de durere (cât de gingaș este creata ființa umană în toate detaliile!!!). Râsul, bucuria împărtășită, bucuria de a dărui, bună starea, cresc nivelul endorfinelor în noi!!! Suntem cei mai bogați atât prin ceea ce avem (Universul din noi cât și cel care ne cuprinde) însa mai ales prin cine suntem, după chipul și asemănarea Celui care ne-a creat (suntem Iubire și plutim în Iubire).

 

Adrenalina – sau miracolul prin care într-o secundă ni se descoperă Supra Omul din noi, apare în scenă atunci când suntem într-un pericol de moarte. Luptă sau fugi este deviza adrenalinei. Salvează viața, reacție maximă instant, acesta este rolul ei. A face risipă de adrenalină din dorința de a simți o mare plăcere cât mai des (sporturi extreme, expunerea de bună voie la situații limită) sau a funcționa pe stress continuu (pesimism, spirit critic excesiv, conflict, tensiune, termene mereu prea scurte, să facem totul pe ultima sută de metri), epuizează sursele și câștigul este o avalanșă continuă de radicali liberi și procesul de degenerare accelerat la care ne expunem generos. Irascibilitate, stres…

 

GABA (acidul y-aminobutiric) –  este hormonul eliberat atunci când ființa umană devine contemplativă, meditează, intră în stare de rugăciune…Oferă stare de pace, echilibru, încredere, calm și seninătate. Avem acces la Supra Omul din noi, iar ca bonus, beneficiem de procesele de regenerare ale ființei, conectați fiind la însăși Sursa Fericirilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *